Naklíčení hořčice je snadný proces, který vám umožní vychutnat si chuť, vůni a nutriční výhody hořčice. Naklíčením se zvýší hladina enzymů, antioxidantů a vitamínů B, a to vše bez ztráty chuti.
Krok 1: Zvolte si správnou hořčici. Pro naklíčení hořčice je nejlepší použít čerstvou hořčici. Může být buď syrová, nebo uvařená.
Krok 2: Připravte si nádobu. Dejte si hořčici do nádoby, počítáním dvou polévkových lžic hořčice na jednu sklenici vody.
Krok 3: Nechte hořčici naklíčit. Nádobu s hořčicí umístěte na teplé, tmavé místo po dobu 8–10 hodin.
Krok 4: Užívejte si naklíčenou hořčici. Naklíčenou hořčici můžete použít k obohacení vašich pokrmů. Můžete ji také sníst samostatně nebo smíchat s jinými potravinami, jako je třeba jogurt.