Krok 1: Připravte si kachnu. Kachny jsou obvykle prodávány s vyčištěnou kůží. Pokud je kachna čerstvá, je důležité nejprve ji umýt a odstranit všechny nečistoty.
Krok 2: Užijte si nožem kolem krku kachny a odstraňte hlavu.
Krok 3: Odstraňte křídla tím, že je vyříznete za kloubem zepředu, a vyjměte i křídlo z druhé strany.
Krok 4: Oddělte nožem kachní břicho, které by se mělo oddělit snadno.
Krok 5: Odstraňte vnitřnosti, jako jsou srdce, játra a ledviny.
Krok 6: Odstraňte křídla a nohy.
Krok 7: Nyní by měla být kachna připravena k vaření.
Tento postup můžete použít pro oškubání kachny. Pokud se vám to nezdá jednoduché, doporučujeme svěřit se zkušenějšímu kuchaři.