Vyrobte si domácí máslo pomocí následujících kroků:
1. Potřebujete přibližně dvě šálky kvalitní smetany s nejvyšším obsahem tuku.
2. Smetanu nalijte do mísy a pořádně ji vyšlehejte. Během šlehání se smetana zhoustne a tvoří se z ní zrna.
3. Když se smetana zhoustne, přidejte do ní trochu soli a promíchejte.
4. Do smetany přidejte trochu vody a dále ji šlehejte.
5. Šlehejte, dokud se smetana nerozdělí na máslo a syrovátku.
6. Máslo nyní vyndejte a dobře jej vymačkejte, aby se z něj dostala všechna syrovátka.
7. Máslo nyní přeneste do misky s vodou a důkladně jej vymačkejte.
8. Poté přeneste máslo do čisté nádoby a dobře jej utřete, dokud se nezbavíte všech zbytků syrovátky.
9. Vaše domácí máslo je nyní připraveno k použití!