Krok 1: Připravte si následující ingredience:
1. 450 g amura;
2. 2 lžíce soli;
3. 2 lžíce cukru;
4. 1 lžíce česneku;
5. 2 lžíce olivového oleje;
6. 1/2 lžíce mletého pepře.
Krok 2: Očistěte a osušte rybu.
Krok 3: Smíchejte sůl, cukr, česnek, olivový olej a mletý pepř ve skleněné míse.
Krok 4: Rybu přelijte směsí z kroku 3 a nechte ji odpočinout asi 20 minut.
Krok 5: Rozpalte pánvi a olej.
Krok 6: Rybu opečte na pánvi po obou stranách po dobu 3–5 minut.
Krok 7: Amur je hotový.
Tip: Pokud chcete, můžete jej podávat s citronem, opečenou slaninou nebo s jinou oblíbenou přílohou.