1. Krok: Nakrájejte 500g hovězího masa svíčkové na plátky silné asi 1 cm.
2. Krok: Ošetřete maso solí, pepřem a kmínem podle chuti.
3. Krok: Připravte si koření na svíčkovou jako je cibule, mrkev a petržel.
4. Krok: Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.
5. Krok: V hrnci zahřejte olej a na něm opékejte nakrájenou cibuli a mrkev.
6. Krok: Pokud je cibule a mrkev opékané, přidejte do hrnku nakrájenou petržel.
7. Krok: Poté přidejte maso a nechte jej minutu orestovat.
8. Krok: Do hrnku přidejte 500ml červeného vína a 200ml vývaru.
9. Krok: Nechte vařit asi 45 minut na mírném ohni.
10. Krok: Po vyvaření přidejte do hrnku 1 lžíci másla a 2 lžíce smetany.
11. Krok: Nechte vařit asi 5 minut na mírném ohni.
12. Krok: Nakonec ochutnejte a případně dosolte.
13. Krok: Svíčkovou je hotovou, servírujte s bramborem nebo knedlíčky.