Jak upéct korpus

Pokud se chcete naučit, jak upéct korpus, přečtěte si následující pokyny: 1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. 2. Smíchejte 250 gramů mouky, 125 gramů másla a 2 lžíce cukru do mísy. 3. Poté přidejte 1 celé vejce a špetku soli. 4. Vypracujte těsto a následně ho rozdělte na 9 stejných dílů. 5. Každý díl těsta rozválejte […]

Jak uvařit adzuki

Adzuki je oblíbená japonská červená fazole, která se hojně používá jako přísada do různých jídel. Tento návod ukáže jak ji připravit. 1. Nejprve si vezměte čerstvé adzuki, důkladně je opláchněte a umístěte je do hrnce. 2. Nalijte do něj dostatečné množství vody. 3. Nyní hrnec dejte na plotnu a nechte adzuki vařit po dobu 20-30 minut, dokud se […]

Jak uvařit amarant

Krok 1: Použijte 2 šálky amarantu a 4 šálky vody. Amarant můžete nalézt v obchodech se zdravou výživou nebo v některých klasických obchodech. Krok 2: Přidejte amarant do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu, když se voda začne vařit a nechte amarant vařit po dobu 20 minut. Krok 3: Vypněte teplo a nechte amarant odstát […]

Jak uvařit artyčoky

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 ºC. Krok 2: Očistěte artičoky od listů a zbavte je klíčových částí. Krok 3: Nakrájejte je na polovinu a vložte je do mísy. Krok 4: Přidejte k artičokům 3 lžíce olivového oleje a promíchejte. Krok 5: Na plech vyložte pečící papír a poloviny artičoků na něj rozložte. Krok 6: Pečte artičoky po […]

Jak uvařit aspik

1. Připravte si potřebné ingredience a náčiní. Budete potřebovat aspikovou směs, zeleninu, maso, kosti, koření, hrnec a pánvi. 2. Nalijte do hrnce aspikovou směs a přidejte nasekanou zeleninu. 3. Přidejte maso, kosti a koření dle chuti. 4. Vařte na středním plameni po dobu asi 5 hodin, občas míchejte. 5. Po uvaření odstraňte maso a kosti a opatrně přelijte […]

Jak uvařit americké brambory

Krok 1: Předehřejte si troubu na 375 stupňů Celsia. Krok 2: Omyjte si a oloupejte 4-5 středně velkých brambor. Krok 3: Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle. Krok 4: Do misku dejte nastrouhané brambory, 2 lžíce rozpuštěného másla, ½ lžičky soli a ½ lžíce čerstvě mletého černého pepře. Krok 5: Na plech na pečení dejte alobal a potom na […]

Jak uvařit francouzské brambory

1. Krok: Vyberte si správnou velikost brambor. Ideální velikost je malá až střední brambora (asi 4 cm v průměru). 2. Krok: Omyjte si brambory a oloupejte je. 3. Krok: Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle. 4. Krok: Dejte brambory do hrnce a zalijte je vodou. 5. Krok: Přidejte do vody sůl, pepř a trochu másla. 6. Krok: Zahřívejte brambory […]

Jak uvařit cuketu

1. Postupujte podle následujících kroků, abyste si mohli vychutnat chutnou cuketu. 2. Připravte si materiál: jednu velkou cuketu, sůl, olivový olej, pepř, nasekanou čerstvou bazalku, strouhaný sýr, cibuli a česnek. 3. Umyjte cuketu. 4. Nastrouhejte cuketu, přidejte sůl a nechte 10 minut odstát. 5. Mezitím, v pánvi na olivovém oleji osmahněte nasekanou cibuli a česnek. 6. Přidejte nastrouhanou […]

Jak uvařit hovězí maso

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. 2. Vložte hovězí maso do středně velkého pekáče. 3. Osolte a opepřete maso dle osobní chuti. 4. Přidejte do pekáče bylinky dle osobní chuti. 5. Přidejte do pekáče 1-2 lžíce oleje a mírně maso promíchejte. 6. Vložte pekáč s masem do předehřáté trouby. 7. Pečte maso po dobu 30-40 minut. 8. […]

Jak uvařit jáhly

Jáhly jsou lehké pochoutky, které jsou snadno vařeny. Následující kroky vám pomohou uvařit jáhly. 1. Vezměte sklenici jáhel a propláchněte je pod tekoucí vodou. 2. Nalijte do hrnce dostatečnou vodu a přiveďte ji k varu. 3. Jakmile voda začne vřít, vhoďte jáhly. 4. Vařte jáhly po dobu 15 až 20 minut, dokud nebudou měkké. 5. Jakmile jsou jáhly […]